Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D


En rolig och spännande rätt med rödbetor som är enkel att laga.

Ingredienser

För 4 förrätter eller 2-3 portioner huvudrätt


Skala rödbetorna och dela dem i munsstora bitar. Stek dem i stekpanna på mellanvärme i olja en bra stund under lock (ca 15 min). Strö över sockret efter halva tiden och rör om. Ha kvar dem i pannan eller lägg över dem i en ugnsform. Lägg smördegsplattorna över rödbetorna och tryck till. Grädda i 200 graders ugnsvärme ca 15 minuter. Lägg en serveringstallrik över ugnsformen och vänd på alltihop så att smördegen hamnar underst och rödbetorna överst. Strö gärna över flingsalt och nymalen svartpeppar.

Servera med ett gott bröd och en matig sallad.

Om du vill servera detta som förrätt kan det vara snyggt att använda portionsformar och skära smördegen så att den verkligen passar i formen (t ex om det är en liten rund form).



Senast uppdaterad 2012-10-20 20:39

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen